zaterdag 26 september 2015

POMPOENSOEP UIT HET OOSTEN

heerlijke lowbudget pompoensoep

Het is weer herfst en dan koop je voor maar weinig geld een pompoen.

Het schillen moet je even handigheid in krijgen,
maar dat is het waard,
want je kan er super lekkere soep van maken.
Tot die tijd leg ik de pompoen altijd op een mooie plek in huis,
hij is namelijke prachtig ter decoratie!
Wil je mijn recept weten? Klik dan op "meer"



 Wat heb je nodig?

Een (fles)pompoen, 1 kilo geschild
1 liter biologische bouillon (van bijvoorbeeld de Aldi)
3 el Niet-ontgeurde kokosolie 

(daar zit kokossmaak aan, te koop bij o.a. de Tuinen)
4 plakjes ontbijtspek
1 grote ui
2 tenen knoflook
2 cm gember
1 stengel citroengras,
of het sap van een halve citroen
halve theelepel djinten

halve theelepel kurkuma
snuf peper
snuf zout
gemalen chilipeper
50 ml creme freche
verse koriander

Hoe maak je het?

Maak de pompoen schoon (bij biologische pompoen kan je de schil er gewoon aanlaten)
Dit doe je het makkelijkst door de pompoen eerst in vieren te snijden en dan met een lepel de zaden eruit te lepelen (dit gaat heel makkelijk)

Snij daarna de pompoen in stukken van ongeveer 3 bij 3cm.

Snij de ui, knoflook en gember in kleine stukjes.

Bak de ui en de knoflook in de kokosolie, voeg wanneer de ui glazig is ook de gember toe.

Voeg ook de pompoen en het citroengras toe en roerbak het geheel in de olie.

Voeg daarna de hete bouillon toe.
Als je geen citroengras hebt, voeg dan nu het sap van een halve citroen toe.
Doe het zout, de peper, djinten en kurkuma erbij en la
at het geheel nu 30 a 40 minuten 
zachtjes koken.

Bak ondertussen de ontbijtspek uit, leg het op keukenpapier en breek het in stukjes.

Als de pompoen helemaal zacht is haal je het citroengras eruit.
Dan pureer je de soep en is hij klaar!
Voeg ter garnering een eetlepel crème freche toe aan iedere kom soep en strooi
daar een (beetje!!) chilipoeder overheen, de stukjes uitgebakken spek en verse koriander.

Eet smakelijk!

Dit recept is meer dan genoeg voor 4 personen,
maar de soep is goed in te vriezen, mocht er iets overblijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen